Mun unelmien juhannus olisi..

Paikkana olisi tietenkin mökki. Tai sellainen ihana rantahuvila, New Hamptonsien tyyliin mutta Suomen mittakaavalla. Siellä olisi meriteema sisustuksessa ja vain valkoisia huonekaluja. Isot ikkunat ja avarat huoneet. Avokeittiö. Ah..

Meillä olisi iso ystäväporukka minkä kanssa vietettäisiin joka juhannus samalla mökillä. Aikuisia ja lapsia, iso joukko. Jokainen saapuisi omalla ajallaan, toiset jo torstai-iltana vesiä kantamaan(paljuun jne) ja toiset sitten perjantaina, riippuen jokaisen välimatkasta. Parkkipaikka täyttyy autoista, lämpimät halaukset, lasten kiljahdukset, laukkujen raahaamiset ja tulokahvit kera mansikkakakun. Se perinne aloittaisi aina juhlapyhämme.

Kolme päivää ystäviä, uintia, saunomista, leikkiä, pelejä, ruokaa ja juomaa. Vuoden kohokohta jota kaikkien perheet ovat odottaneet, jopa enemmän kuin kesälomaa. Jokainen toisi jotain, jokainen osallistuisi omalla vuorollaan ruoanlaittoon ,yhdessä vahdittaisiin ja hoidettaisiin lapset. Ensin naisten saunavuoro, sitten miesten. Sillä aikaa kun naiset ja lapset saunovat, ovat miehet kasanneet juhannuskokon joka sytytetään saunomisen päätyttyä ennen iltapalaa. Iltapalan jälkeen lapset laitettaisiin nukkumaan ja sitten alkaisi aikuisten juhannuksen vietto. Tulomatkalla on arvottu kuka juhlii perjantaina ja kuka lauantaina, jotta aina on turvattu mahdolliset siirtymistilanteet jne. Olisi yhdistettynä perhe- ja viihdejuhannus. 

Kasvonaamioita, jalkahoitoja, kiiretöntä kokkaamista, hyvää viiniä, raikasta limonadia, jäätelöä, makkaraa, salaattia, rakkautta, vitsejä, itkuja, nauruja. Tunteita, kuulumisia, töitä, irtaantumista, yhdessäoloa. Siitä olisi minun unelmieni juhannus tehty. 

Nautin myös juhannuksesta kotona, oman perheen kesken. Grillausta ja ulkoilua. Kiireetöntä. Mutta kyllä jotain puuttuu, iso porukka ympäriltä. Siihen olen lapsuudessani tottunut ja siihen tulen aina kaipaamaan. Serkkuja ja sukulaisia. Mummola♥️
Kommentit