Kesä ja kärpäset= ?

S T R E S S I !!!!!!

Oonko ainoa jonka mielestä kesä on siihen asti kiva kunnes tulee joko tappohelteet tai joku episodi mikä voi sattua vaan kesällä?

Varsinkin pienten lasten kanssa kesä ja ulkoilu on jäätävää aivojumppaa kun pitää miettiä onko varmasti suojauduttu tarpeeksi auringolta, onko nesteytys riittävää, mitä pukea päälle ettei tulis tukahtumiskuolema, miten saat pysymään hatut ja aurinkolasit lasten päässä jaaaaaaaaa mitäs kaikkea muuta. Ja entäs vauva sitten!! Tuplasti enemmän huolehdittavaa ja kun tämä meidän viimeisin yksilö on sitä mieltä että uni tulee vain ja ainoastaan kun pötköttää makuupussin sisällä nenä visusti peittoon painettuna. Kyllä siinä on sydän sykkyrällään kun vahtaa nukahtamista että pääsee aukaisemaan pussin. Jos teet sen sekuntiakaan liian aikaisin niin protesti tulee kyllä heti. Ja ainoo mitä sun päässä pyörii on "hitto se paistuu tuonne". 

Meidän mummola reissu sai tosi huonon päätöksen, kun tänään jouduttiin painelemaan lääkärin luokse. Epäilynä vahva borrelioosi diagnoosi! Minealle ilmestyi yön aikana punoittava, koholla oleva, kuumottava alue olkavarteen. Kiinni olevaa punkkia emme ole havainneet, mutta kyllä se vaan punkin pureman jäljelle pahasti näyttää. Ohjeeksi saimme seurata keskiviikkoon asti miltä ihoalue alkaa näyttää, mutta taidan jo huomenna ottaa uudestaan yhteyttä kun alue on suurentunut 2,5x3cm.sta 5,5x3,5cm kokoiseksi. Äitinä sitä taas romahdutti maailmansa ja kasasi sen uudestaan, koska ei voi lapselle näyttää omaa hätääntymistään. Odotan niin paljon sitä hetkeä kun J tulee alakertaan nukuttamasta lapsia, että saan heittäytyä hetkeksi syliin itkemään omaa pelkoa ja turhautumista. Sitä kun niin haluaisi pitää lapsensa turvassa ihan kaikelta, varsinkin kivulta ja sairauksilta. Minea oli kyllä esimerkillinen lääkärissä, hän osasi hienosti vastata kysymyksiin ja oli todella yhteistyö kykyinen. "Minua pisti hyttynen käteen, varmaan". Uskon että yksi iso syy reippauteen on se kun kotona leikitään päivittäin lääkärileikkiä. Saa käyttää mut ei oo pakko hei! 

Just nyt on sellainen olo että pysyn lasten kanssa sisällä koko kesän. Annan ilmastointikoneen hurista ja pidän rakkaimpani suojalta auringolta ja ötököiltä. Toisaalta tiedän että tapaturmat ja vastoinkäynnit kuuluu vahvasti elämään, jotta oppisimme virheistämme. Jos iho palaa, vaihtaa suojautumistapaa. Jos punkki puree, vie lääkäriin ja toivoo parasta. Sillon kun oma toiminta vanhempana on lapsilähtöistä, niin että on yrittänyt parhaan taitonsa mukaan suojata sairastumisilta ja tapaturmilta, voi hyvillä mielin oppia mahdollisista virheistä. Silloin kun kyse ei ole vastuun laiminlyönnistä ei ole syytä osoitella itseään tai toista vanhempaa sormella. Silloin on vaan pakko todeta että nyt kävi näin, toivottavasti selvitään säikähdyksellä. 

Ihanaa ja mukavaa kesää kaikesta huolimatta! Nautitaan auringosta ja ulkoilmasta, turvallisesti. Tee itsellesi ja lapsillesi palvelus ja ota selvää mm punkin puremasta, auringolta suojautumisen vaihtoehdoista ja kertaa ensiavun ABC. Koskaan ei tiedä mitä taitoja tuolla seikkailessa tarvitaan :)


Kommentit

Suositut tekstit