Äitiys on sitä kun

Äitiys on sitä kun aamulla herätessä katsot ensimmäisenä kelloa jotta osaat reagoida vaaditulla tavalla: joko käsky takaisin sänkyyn tai helpotuksen syvällä huokaisulla toivotettu huomen. Äitiys on sitä kun ostat mikron vain sekuntikello ominaisuuden takia, jotta voit voidella leivät samalla kun aamumaito lämpiää mikrossa tasan 28 sekuntia. Äitiys on sitä kun lämmität aamukahvisi samaisella mikrolla kolme kertaa, tasan 47 sekuntia.

Äitiys on sitä kun joka välissä selaat ruoan toimitus sovellusta jotta saisit iltaan mennessä kauppalistan suunniteltua. Luultavasti saat tästä myös myrskyisiä katseita puistossa olevilta, kännykkä kädessä mokomakin äiti! Äitiys on myös sitä kun samalla ruokatilausta tehdessäsi lasket montako liukumäkeä vielä ehtii laskea ennenkuin täytyy lähteä kotiin päin jotta lounas tulee syötyä ennen maksimaalista väsymystä.

Äitiys on sitä kun sinulla on muistissa kaikkien lasten henkilötunnukset mutta ei mitään hajua mitä tapahtui eilen. Äitiys on sitä kun sä vihdoin pääset kauppaan ilman lapsia ja havahdut kassajonossa siihen kun hyssytät tyhjiä ostoskärryjä. Äitiys on sitä kun ostat juhannukseksi sihisevää juomaa ja unohdat yksinkertaisesti juoda ne. Samat sihisevät saattaa löytyä vielä vuodenkin päästä kaapista.

Äitiys on sitä kun sä itket ja toivot että joku ottaisi vastuuta sun kanssa, mutta nappaat vauvan syliisi heti kun itkusta alkaa ensi sävelet. Äitiys on sitä kun jätät iltapala vuoron muille ja silti jakelet ohjeita sohvalta mitä kukakin tykkää syödä. 

Äitiys on sitä kun tiedät tasan tarkkaan lastesi mieltymyksen niin syömisen, juomisen kuin musiikin suhteen, mutta et ole varma mistä väristä itse tykkäät. Äitiys on sitä kun osaat yllättää aina oikein perheenjäsenesi mutta et osaa itse esittää edes yhtä lahjatoivetta jouluna.

Äitiys on sitä kun menet suihkuun ja vesiputketkin kuulostaa itkulta. Äidin suihku kestää 2,5 minuuttia joista se kaksi minuuttia kuluu siihen kun ravaa ovella kuuntelemassa mahdollisia itkun ääniä. Äitiys on sitä kun sun aivot yhtä aikaa budjetoi kuukauden menoja, maksaa laskuja,laatii ruokalistoja, hahmottelee kauppareissuja, valmistelee pyykin pesua, varaa neuvola-aikoja, vertaa unikouluja, listaa ruoka-aine paholaisia, tekee kerhohakemuksia, lomasuunnitelmia, ristiäisiä, siivousta ja ennen kaikkea yrittää upottaa kaikkea näitä kanssa eläjän päähän. 

Äitiys on sitä kun miettii miten hitossa on saanut ajan kulumaan ennen lapsia?!Kommentit